Revoluce ve slepičím chovu: Uspořte svůj čas s automatizovaným kurníkem

Revoluce ve slepičím chovu

Žijeme v době moderních vymožeností, které nám umožňují žít stále pohodlnější život. Proč bychom i my nemohli zajistit lepší podmínky našim slepicím. Nebudou to chtít zadarmo. Na oplátku se nám odmění kvalitními vajíčky. Moderní éra sice přináší mnoho výhod, avšak hektičnost a časová náročnost současné doby nám často neumožňuje věnovat se v plném rozsahu všem každodenním povinnostem, jako je např. péče o slepice. Naštěstí existuje inovativní řešení v podobě automatického kurníku, které usnadňuje péči o slepice pro ty, kteří nemají dostatek času se plně věnovat opeřeným přátelům. Slepice si tak mohou užívat pohodlí v kteroukoli denní i noční dobu.

Mobilní automatický kurník nabízí mnoho výhod pro všechny nadšené chovatele. Pojďme se společně podívat na klíčové vlastnosti kurníku, které šetří práci a čas.  Vysvětlíme si, proč by měl být automatický kurník neodmyslitelnou součástí výbavy každého majitele drůbeže.

Uspořte čas a práci

Chtěli byste chovat slepice bez zbytečných starostí a povinností? Pak bude automatický kurník pro vás jako stvořený. Už nikdy nebudete muset trávit hodiny denně doplňováním vody nebo krmiva, svolávat slepice, nebo provádět ruční čištění. Tento automatický sluha zvládne všechny tyto úkoly za vás. Vy tak budete mít dostatek času věnovat se jiným aktivitám. 

Snadná údržba

Jednou z nejméně oblíbených a zároveň nejnáročnějších činností je čištění kurníku. Díky vysokotlakovému čističi můžete říct sbohem úmorné a zdlouhavé práci manuálního čištění. S tímto nástrojem lze snadno odstranit veškeré nečistoty a zbytky potravy, které se v kurníku hromadí. Nejenže šetří váš čas, ale také vytvoří z kurníku čisté a hygienické prostředí. Kurník je vybaven šuplíkem pro snadné čištění a výměnu podestýlky, což vám ušetří čas a usnadní péči o slepice.

Mobilita

Slepice je tvor hrabivý a při dlouhodobém pobytu většího hejna na jednom místě dochází k poškození dané oblasti. Z tohoto důvodu je nezbytné zajistit pravidelnou migraci slepic, aby daný prostor mohl přirozeně regenerovat. Pružná mobilita automatických kurníků umožňuje, aby místo devastace dané plochy slepice naopak zajišťovaly přirozené prokypření půdy a zbavily ji škůdců a plevele.

Pokud máte zaplevelený pozemek, který chcete znovu osít, nebo plochu, kterou si přejete přeměnit na zahradu, můžete na dané místo zaparkovat mobilní kurník a nechat slepice, aby půdu zpracovaly. 

Mobilní kurník je vybaven vlastními elektropohony a autonomním dynamickým vyrovnáváním v terénu, čímž se dokáže přesunovat nejen po rovné louce, ale i v členitém terénu. Kromě pohybu je automatizován v co největší míře i vnitřní provoz chovu. 

Automatické podavače: Jídlo a pití 24 hodin denně

Automatické podavače zajistí slepicím přístup k čerstvé vodě a krmným směsím 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. S kapacitou podavačů minimálně na týden můžete mít jistotu, že vaše slepice budou mít vždy dostatek čerstvé vody a krmiva. Zásobník vody je osazen čtyřmi pítky, díky čemuž slepice budou moci pít bez čekání. Zásobník krmiva zase disponuje mechanickým nášlapným systémem, díky čemuž nedochází ke ztrátě krmiva na volném prostranství. 

Automatické podavače uchovávají jak krmivo, tak vodu uvnitř svého zařízení, což minimalizuje plýtvání a brání rozlití vody nebo vypadávání krmiva ven. Namísto toho, aby se chovatel denně, a někdy dokonce dvakrát denně, musel starat o pravidelné doplňování krmiva a vody, může díky automatickým podavačům provádět tyto úkoly pouze jednou týdně.

Perfektní klima jako základ pohodlí a produktivity

Měření teploty a vlhkosti jak v kurníku, tak i venku je jednou z klíčových funkcí pro zajištění maximálního pohodlí slepic. Díky těmto údajům můžeme rychle reagovat na změny počasí a zajistit, aby teplota a vlhkost zůstaly v optimálním rozmezí. Další nápomocnou funkcí je automatické větrání. Systém reaguje na naměřené hodnoty teploty a vlhkosti a upravuje průtok vzduchu tak, aby bylo v kurníku co nejpohodlněji. Tyto funkcionality nám pomáhají udržet ideální klima v kurníku a zároveň poskytují dostatek prostoru věnovat se dalším důležitým aspektům chovu. 

Moderní správa kurníku díky WiFi a Bluetooth konektivitě

WiFi a Bluetooth konektivita nám umožňuje zefektivnit sledování a správu drůbeže prostřednictvím vzdáleného přístupu. Díky těmto technologiím můžeme vzdáleně spravovat kurník z různých míst: z počítače přes webové rozhraní nebo pomocí mobilní aplikace. Sledování a správa drůbeže na dálku nám šetří čas a zlepšuje péči o drůbež. 

Závěr

Moderní mobilní kurníky jsou spolehlivými pomocníky pro každého chovatele. I přes počáteční investici se stávají stále populárnější volbou pro majitele drůbeže. Jejich výhody v podobě vzdáleného přístupu, zajištění optimálních podmínek a efektivity ve správě pomáhají zlepšit výsledky chovu, šetří čas a náklady na provoz a umožňují slepicím prožít zdravější a šťastnější život. 

Dostávejte nové články a aktuality emailem

Další čánky

Agriculture simplified.

Copyright 2023 Lutemi Ltd.