HenTower – jak ho vidí slepice

Revoluce ve slepičím chovu

Nejlepší na našem kurníku je, že máme vždy čerstvou zelenou trávu. To vše zajišťuje náš mobilní dům, se kterým nás náš farmář vozí po svěží louce každý týden. Tam můžeme běhat, klovat, hrabat, hledat broučky a hmyz … vše dělat tak, co pro nás slepice znamená skutečnou kvalitu života!

V mobilním kurníku bydlíme ve čtyřech patrech. Ve všech máme dostatek místa na hřadech pro spaní a také je zde kvalitní podestýlka, dostatek jídla a vody.

Naše hnízdiště jsou pohodlná. Zvláště se nám líbí, že hnízda mají měkkou podestýlku, proto v takovém komfortu je radost velmi pohodlně snášet vajíčka.

Líbí se nám také zaoblená bidla , jsou ze dřeva, a proto jsou pro naše nohy obzvlášť pohodlná – stejně jako v přírodě, kde také odpočíváme na větvích.

Krmení a voda nám vydrží po dobu jednoho týdne , takže tam je vždy dostatek zásob. Můžeme tedy jíst a pít, kdykoli se nám zachce.

Okny nám také proniká mnoho denního světla, což máme velmi rádi, protože jsme slunce milující zvířata.

Pod mobilním kurníkem je krásná, velká a světlem zaplavená hrabací plocha s dostatkem čerstvého vzduchu, ve které se můžeme do sytosti věnovat svým oblíbeným aktivitám: škrábání, klování a popelení. Zvláště když je deštivé a nepříznivé počasí, rádi tento prostor využíváme, protože se tam cítíme v bezpečí a chráněni před predátory.

Abychom měli v kurníku vždy dobrý vzduch a málo škůdců, jsou zde v každém patře trusné pásy, kterými nám náš farmář čistí kurník několikrát do týdne.

A v neposlední řadě automatické ovládání zajistí, že se výstupní dveře každý večer uzavřou a jsme tak chráněni před nepřáteli a hlodavci a můžeme bez obav jít spát.

Dostávejte nové články a aktuality emailem

Další čánky

Agriculture simplified.

Copyright 2023 Lutemi Ltd.