Chov kuřat pro vejce

Chov kuřat pro vejce

Pokud uvažujete o chovu kuřat, je důležité nejprve se rozhodnout, jaký druh vajec chcete.
Není to tak dávno, kdy byly slepice součástí téměř každé farmy a každý, kdo žil na vesnici choval slepice na vejce. Pokud uvažujete o chovu slepic, je důležité nejprve se rozhodnout, jaký druh vajec chcete. Dáváte přednost velkým nebo malým vejcům? Obyčejná bílá nebo okouzlující barva jako hnědá nebo dokonce modrá? A kolik vajec chcete mít za týden? Jakmile se rozhodnete pro typ slepic, budete se muset ujistit, že pro ně máte správné ubytování. Pak si brzy užijete snídani z čerstvých vajec.

Zde je odpověď na letitou otázku: Kuře bylo dříve než vejce. Je to proto, že nejprve vybíráte plemeno slepice podle druhu vajec, které chcete. 

Nejlepší nosnice jsou komerční hybridy. A to jsou typ Bovans, která snáší pěkná velká hnědá vejce a pak bílá Leghornka, která snáší pěkná velká bílá vejce.“

Je zábavné experimentovat s různými plemeny. Plemeno, které si vyberete, také určuje, kolik vajec budete mít za týden. Sledujte kuřata, která nenesou vejce. Krmivo je drahé. Než porazíte stádo, ujistěte se, že jsou ptáci dost staří na to, aby snesli vajíčka.

„Komerční nosnice mohou začít snášet již v 17 týdnech. Některým z těchto plemen bude trvat více než 24 týdnů, než začnou snášet. A také to závisí na tom, jak se o ně staráte. 

Díky hejnu slepic budete mít vždy kvalitní vejce a maso.

Dostávejte nové články a aktuality emailem

Další čánky

Agriculture simplified.

Copyright 2023 Lutemi Ltd.