Nejlepší pastvina pro slepičky

Nejlepší pastvina pro slepičky

Vyhánění kuřat na pastviny je oblíbenou metodou pro mnoho majitelů malých hejn. Ptáci si mohou volně hrabat na velké ploše a zobat tak, jak se jim zachce.

Nejlepší pastvina pro slepičky je ta, která má mnoho různých druhů rostlin.

Nutričně je hodnota pastviny vázána na hmyz a na semena, která jsou vytvořena pastvinami. Samotná tráva nemá v drůbeží stravě žádnou zvláštní hodnotu. Některé trávy zkonzumují, zvláště na začátku sezóny, ale víme, že neposkytuje příliš mnoho jiné výživy než schopnost ptáků najít hmyz a semena.

Na rozdíl od jiných zvířat pasoucích se na pastvinách nejsou slepičky schopny trávit rostliny, protože jim chybí enzymy k rozkladu celulózy. Ale i když slepičky nespotřebovávají velkou část píce, pastvinu je stále potřeba obhospodařovat. Drůbež se nemůže dobře pohybovat, když je tráva vysoká metr.

Pokud je na pastvě před slepičkami vypuštěn dobytek, pak dobytek vysokou trávu spase a po nich pak přicházejí slepičky, které budou uklízet materiály, které po sobě dobytek zanechá, rozmetou vše kolem, najdou veškerý hmyz a věci v trusu. Nasbírají živiny, které dobytek nestráví. Je to ideální symbióza. 

Slepičky také poskytují pastvě dobrou výživu. Jejich trus po sobě zanechává zdravou dávku dusíku, draslíku a fosforu.

Dostávejte nové články a aktuality emailem

Další čánky

Agriculture simplified.

Copyright 2023 Lutemi Ltd.